در حال بارگذاری ...
سه‌شنبه 18 دی 1403
nus.ac.ir

اجرای طرح تحقیقاتی کنترل بیولوژیک آفات در گلخانه آموزشی تحقیقاتی امین خاتم

برای اولین بار در شهرستان خاتم طرح تحقیقاتی کنترل بیولوژیک آفات محصولات گلخانه‌ای در سطح ۲۳۰۰ مترمربع گلخانه آموزشکده ملی مهارت خاتم اجرا شد.

به گزارش روابط عمومی آموزشکده ملی مهارت خاتم" مهندس محمودی ضمن تشریح طرح تحقیقاتی  کنترل بیولوؤیک آفات اظهار داشت:  در راستای  کاهش مصرف آفت کش‌های شیمیایی و تولید محصول سالم ، کنترل بیولوژیک آفات محصولات گلخانه‌ای  با رها سازی دو  حشره شکارگر در سطح حدود ۲۳۰۰ متر از گلخانه‌ فلفل دلمه رنگی آموزشکده ملی مهارت خاتم امین اجرا شد.

رئیس آموزشکده ملی مهارت امین خاتم  ادامه داد: آفات و حشرات مزاحم یکی از اصلی‌ترین عوامل در تخریب محصولات کشاورزی و آسیب زدن به آن‌ها هستند، به همین دلیل از دیرباز تا به امروز همواره کشاورزان به دنبال راهی برای از بین بردن آفات بوده‌اند.

وی با اشاره به افزایش میزان مصرف سموم کشاورزی در حوزه کشاورزی گفت:  امروزه ثابت شده که سموم شیمیایی به دلیل خطراتی که برای سلامتی انسان و محیط زیست دارند، راه حل مناسبی برای از بین بردن آفات کشاورزی نبوده و آسیب‌های زیادی را به سلامت این محصولات وارد می‌کنند، از همین رو  برای اولین بار  در  گلخانه آموزشی ، تحقیقاتی امین  از شیوه‌های مبارزه بیولوژیک با آفات استفاده شد.

مهندس محمودی نیاز جامعه به تولید و مصرف محصولات ارگارنیک را یاد آور شد و افزود: استفاده از این شیوه سلامت انسان را هم تحت تأثیر قرار نداده و همواره محصولاتی ارگانیک را تولید خواهد کرد.

 در ادامه مهندس سهامیان مدیر اجرایی این طرح با اشاره به استفاده از حشرات مفید در علوم کشاورزی جدید گفت : در این شیوه از حشرات مفید بر علیه حشرات مضر استفاده می شود و در این طرح از دو حشره  کنه شکارگر  سورسکی و سنک شکارگر اوریوس برای مقابله با آفات  به ویژه کنه تارتن ؛ تریپس و سفید بالک‌ها استفاده شده است.

 وی ادامه داد :  همه حشرات در کشاورزی مضر نیستند، بسیاری از آن‌ها برای اهداف مختلفی مانند گرده‌افشانی یا از بین بردن آفات مورداستفاده قرار می‌گیرند.

مهندس سهامیان افزود : در مبارزه بیولوژیک با آفات با استفاده از حشرات شکارگر باعث می شود که هیچ تأثیر منفی بر روی کیفیت محصولات کشاورزی به جای نماند، درنتیجه فرایند کشاورزی و دفع آفات دیگر برای طبیعت مضر نخواهد بود بلکه جزئی از یک چرخه طبیعی است که می‌تواند به حفظ سلامت محیط زیست کمک کند.