برگزاری نشست روشنگری در آموزشکده فنی وحرفه ای شهید بهشتی اردکان به مناسبت روز دانشجو
به منظور ترویج فرهنگ جهاد تبیین در جامعه و پاسخگویی به سؤالات و شبهات، نشست روشنگری با موضوع کارآمدی نظام با سخنرانی حجت الاسلام راجی نویسنده کتاب صعود چهل ساله و مدیر اندیشکده راهبردی سعدا و با حضور جمعی از مسئولین شهرستان، دانشگاهیان، حوزویان، فعالان فرهنگی و اقشار مختلف مردم در آموزشکده اردکان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی آموزشکده فنی وحرفه ای شهید بهشتی اردکان 12 آذرماه 1402 با حضور مسئولین شهرستان ، اساتید ودانشجویان دانشگاه های اردکان واقشار مختلف مردم ، حجت الاسلام والمسلمین «سید محمدحسین راجی» نویسنده و پژوهشگر که آثار مختلفی به ویژه در حوزه جهاد تبیین به رشته تحریر درآورده است در سالن آمفی تئاتر آموزشکده فنی وحرفه ای شهید بهشتی اردکان با قشر جوان به گفت وگو نشست.
سید محمدحسین راجی ، در پاسخ به این سوال که منظور از لزوم داشتن تحلیل در بیان رهبری در دیدار اخیر با دانشجویان چیست؟ اظهار داشت: تحلیل سیاسی یعنی داشتن فهم و نگاه عمیق و بررسی لایه های پنهان و آشکار یک ماجرا و قرار نگرفتن در دام تحلیل های سطحی. در یک کلمه؛ «نگاه تحلیلی» در مقابل «نگاه نقطه ای» است. نگاه نقطه ای یعنی به یک ماجرا از همان جا نگاه کنیم اما نگاه تحلیلی یعنی روند را بررسی کنیم. مشکل اساسی ما این است که نگاه تحلیلی دقیق به ماجرا نداریم یعنی همه جوانب را با هم بررسی نمی کنیم
ایشان در پاسخ به اینکه چرا بیشتر تاکید رهبری برای داشتن تحلیل در دیدار با دانشجویان ، معطوف بر وقایع تاریخی و حوادث سال های گذشته بود که نسل جدید یا در آن دوران نبوده اند یا بسیار کوچک بوده اند؟ بیان داشت: علت اینکه رهبری در این توصیه و رهنمود خود به نوجوانان و جوانان برای داشتن تحلیل بیشتر بحث تاریخی را مطرح می کنند این است که یکی از ابزارهای دشمن تحریف تاریخ است و تاریخ است که به ما تحلیل درست ماجرا را می دهد. ما اگر نقطه ای نگاه بکنیم در بسیاری از مواقع جای ظالم و مظلوم تغییر می کند مثل وقایع اخیر و ماجرای جنگ غزه؛ در اینجا اگر نقطه ای به ماجرا نگاه کنیم حماس به اسرائیل حمله کرده اما اگر روندی و تحلیلی نگاه کنیم می بینیم بیش از 70 سال است که اسرائیل ظلم می کند و حماس از خودش دفاع کرده است. یا مثلا اگر به ماجرای تسخیر لانه جاسوسی نقطه ای نگاه شود به ظاهر ما آغازگر درگیری با آمریکا بوده ایم اما اگر تحلیل سیاسی داشته باشیم خواهیم دید که اولین دعواها توسط آمریکا اتفاق افتاد و بعد از اینکه ما نفت را ملی کردیم آمریکا و انگلیس ما را تحریم کردند و بعد آمریکا در آن دوران در ایران علیه دولت مصدق کودتا انجام داد. یا مثلا در مورد چرایی ورود ما به خاک عراق در زمان جنگ اگر نقطه ای ببینیم پس ما مقصریم اما وقتی تحلیلی ببینیم مشخص می شود که ما مورد تهاجم قرار گرفته ایم و عراق به ما حمله کرده است.
راجی در پاسخ به اینکه وقتی نسل نوجوان و جوان ما در فضای مجازی از سوی دشمن مورد آماج انواع شبهات سیاسی، اعتقادی و تحریف های علنی وقایع قرار گرفته راه خنثی کردن این فضای مسموم یا بهره گیری درست از این فضا برای تقویت پایه های تحلیلی و دادن نگاه درست به این نسل چیست؟ گفت: راه خنثی کردن این اثرگذاری منفی و جهت دار دشمن بر روی ذهن جوان و نوجوان ما جهاد تبیین است. یعنی در این فضائی که دشمن تمام قد به فکر و ذهن جوان و نوجوان ما حمله کرده ما بتوانیم این گره های ذهنی را باز بکنیم. باز کردن این گره های ذهنی جهاد تبیین لازم دارد یعنی به قول حضرت آقا در این جریان گمراه کننده که از صد طرف جوان را به سمت خودش می کشاند بتوانیم راه درست و دقیق را به او نشان دهیم.
ایشان درباره اینکه چرا دشمن با هزینه گزاف و تمرکز فراوان در فضای مجازی و... دنبال اثرگذاری مطلوب خود بر ذهن نوجوانان و جوانان ماست؟ اظهار داشت: علت این است که همان طور که عرض کردم جوان موتور پیشران حرکت یک کشور است؛ اگر سرعت این موتور کم و زیاد شود سرعت آن جامعه کم و زیاد می شود اگر جهت این موتور محرکه معکوس شود جهت حرکت آن جامعه معکوس می شود و اگر بخواهد پیشرفت جامعه به پسرفت تغییر کند باید جوان آن جامعه از حرکت بایستد و دشمن می خواهد جوان ما را از حرکت باز دارد. دلیلش این است که این انقلاب اسلامی موفق شد مسیر دنیا را تغییر دهد. دنیا دو قسمت بود یا ظلم می کردند یا مورد ظلم واقع می شدند؛ یک صدای سومی بلند شد و گفت من نه ظلم می کنم و نه اجازه می دهم به من ظلم شود و این نظم دنیا را به هم ریخته است. در این نظم نوین جوان است که در ایران سردمداری می کند و این جوان اگر ذهنش عوض شود همه چیز عوض می شود.
رئیس اندیشکده راهبردی سعدا با اشاره به اینکه تحریف واقعیت ها در ذهن جوانان از سوی دشمن حداقل در 6 حوزه و جهت رخ می دهد، افزود: یکی اینکه رژیم پهلوی را بزک می کند برای اینکه بگوید شما وضع تان خوب بود دوم اینکه دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی را در ذهن ها از بین می برد برای اینکه بگوید شما الان وضع تان بد است. از سوی دیگر ریشه مشکلات کشور را پررنگ می کند تا بگوید این مشکلات به واسطه انقلاب است در صورتی که اگر در جایی مشکلی هست اتفاقا به علت رویگردانی از انقلاب است.
راجی ادامه داد: گام چهارم دشمن و همراهانش این است که از کشورهای دنیا تصویر غیرواقعی ارائه می کند به مردم ما تا تصور کنیم ما در اعماق جهنمیم و دنیا در بهترین جای بهشت است! نکته بعد اینکه دشمن را از جلوی چشم ما حذف می کند بنابراین ما باید دشمن شناسی قوی ای داشته باشیم. یک مورد اساسی دیگر این است که دشمن در مقابله با شخصیت رهبری تلاش می کند پس ما باید بتوانیم در جهاد تبیین شخصیت حضرت آقا را به مخاطب مان نشان دهیم.
وی در پایان تاکید کرد: برای شکل گیری منظومه فکری ، من بهترین متنی که می شناسم رجوع به سخنرانی ها و مکتوبات رهبر معظم انقلاب است که بهترین آنها گوش دادن و مباحثه کردن سخنرانی های ایشان است. که با گوش دادن سخنرانی های حضرت آقا ، با شخصیت ایشان بیشتر آشنا می شویم.