در حال بارگذاری ...
جمعه 21 دی 1403
nus.ac.ir

برگزاری آئین نکوداشت «مهندس علی امیری اردکانی»؛ استاد و پیشکسوت مرمت استان یزد در دانشگاه فنی و حرفه ای استان

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای استان یزد، 26 اسفندماه ۱۳۹۹ و در آخرین روزهای سال، صاحب‌نظران و پیشکسوتان مرمت بناهای تاریخی یزد در دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان یزد (دانشکدۀ فنی شهید صدوقی) گرد آمدند تا یک عمر تلاش و خدمات ارزشمند مهندس علی امیری اردکانی را پاس بدارند. این نشست با پخش کلیپی در مورد مهندس امیری اردکانی و خوشامدگویی دکتر بیگ‌زاده معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان یزد و عضو هیأت مدیرۀ انجمن صنفی مرمت استان آغاز شد.

حضور مجازی و سخنان پروفسور محمدمنصور فلامکی استاد فرهیخته و محقق مبرز معماری و مرمت ایران دربارۀ مهندس علی امیری اردکانی، شخصیت، نگرش و سجایای اخلاقی ایشان نقطۀ عطف ویژۀ این برنامه بود. وصف دکتر فلامکی از دوران دانشجویی جناب امیری اردکانی و معرفی پایان‌نامۀ ایشان به منزلۀ یکی از جامع‌ترین پایان‌نامه‌های معماری در حوزۀ شهر اردکان نشان از منش متعهدانه و هوشمندانۀ مهندس امیری در کار داشت. پس از صحبت‌های دکتر فلامکی، جناب آقای مهندس محسن اولیا در مقام یکی از همکاران دیرینۀ مهندس امیری از منش کاری این بزرگوار صحبت کردند. از برجسته‌ترین نکاتی که مهندس اولیا اشاره داشتند این بود که مهندس امیری هیچ‌گاه در امر مرمت نگاه کاسب‌کارانه و سودجویانه‌ای نداشتند و با پرهیزکاری در این حوزه فعالیت می‌کردند. از این روست که کار ایشان در نهایت خلوص و سادگی به چشم و دل و ذهن مخاطبان می‌نشیند. در ادامۀ صحبت‌های مهندس اولیا، آقای دکترصادق‌احمدی نیز نکته‌ای را خاطرنشان کردند که نشان‌دهندۀ وارستگی و عدم تعلق‌خاطر مهندس امیری به پست‌ها و عنوان‌های دولتی بود. آقای صادق‌احمدی به نقل از مهندس امیری خاطره‌ای از شهید رجایی بیان کردند که در همان سال‌های نخستین انقلاب اسلامی ایران به واسطۀ آشنایی قبلی شهید رجایی با مهندس امیری در حوزۀ فعالیت‌های سیاسی، آقای رجایی پیشنهاد می‌دهند تا در دستگاه‌های دولتی، مسؤولیتی را بپذیرند که ایشان حضور در دولت یا دستگاه‌های دولتی را قبول نمی‌کنند و کار آزاد در حوزۀ مرمت بناهای تاریخی را ارحج می‌دانند.

بعد از صحبت‌های آقای دکتر صادق‌احمدی، جناب آقای دکتر کاظم مندگاری بنا بر سابقۀ همکاری با مهندس امیری از ایشان به منزلۀ آغازکنندۀ راه مرمت در بناهای تاریخی شهر یزد یاد کردند. ایشان همچنین بیان کردند که حمام خان که یکی از کارهای برگزیدۀ جناب امیری است و جایزۀ آقاخان را به خود اختصاص داده است، همان حمامی است که پیش از مرمت، برخی از افراد دولتی آن را مخروبه و فاقد ارزش می‌دانستند. آقای مندگاری معتقد بودند که آنچه کار مهندس امیری را جاودانه و واجد ارزش می‌کند عشق و خلوصی است که ایشان به پای کارهایشان گذاشته‌اند و مرمت برایشان محل درآمد نبوده بلکه تبلور عشق ایشان بوده است.

یکی دیگر از مهمانان ارزشمند این جمع، آقای معمار کمالی اردکانی بودند که از معماران بنام و برجستۀ استان  یزد هستند و در سال‌های دور با مهندس امیری در دبستانی در شهر اردکان همکلاس بوده‌اند. ایشان از روزهای دور کودکی و نظم و تشخص مهندس امیری در همان روزهای کودکی صحبت کردند و به جامعۀ مرمتگر شهر یزد انذار دادند که اگر منش و رویکرد انسان‌هایی چون مهندس امیری در مرمت به دست فراموشی سپرده شود باید برای بافت تاریخی شهر یزد احساس خطر کرد.

در پایان هم آقای دکتر بیگ‌زاده به عنوان میزبان بخش حضوری این آئین، از کلیۀ حاضران در جلسۀ حضوری و کسانی که برنامه را به صورت زنده از طریق فضای مجازی دنبال می‌کردند سپاسگزاری نموده و به طور ویژه از حضور جناب آقای فاطمی (مدیر کل میراث فرهنگی استان یزد)، آقای دکتر عباسی (مدیر پایگاه پژوهشی شهر ثبت جهانی یزد)، آقای دکتر مندگاری (مدیر کل اسبق میراث فرهنگی استان یزد و عضو هیأت علمی دانشگاه یزد)، آقای مهندس فرهمند (معاون سابق شهرسازی و معماری شهرداری یزد)، معمار کمالی اردکانی (معمار سنتی پیشکسوت استان یزد)، آقای دکتر پورسلمان (معاون محترم بهره‌برداری ادارۀ کل اوقاف و امور خیریۀ استان یزد) قدردانی کردند. ایشان در پایان ضمن آرزوی سلامتی و شفای عاجل برای مهندس علی امیری اردکانی، ابراز امیدواری نمودند که در آینده‌ای نه چندان دور، این امکان فراهم شود که مراسمی درخور با حضور خود این استاد پیشکسوت برای نکوداشت ایشان برگزار گردد و شهر و استان یزد نیز همچنان از دانش، بینش و خدمات ارزندۀ این استاد پیشکسوت بهره‌مند باشند.