«برگزاری آزمونهای تکدرس»
قابل توجه دانشجویان متقاضی تعجیل در آزمون تکدرس نیمسال 981:
با توجه به رویکرد کلی دانشگاه مبنی بر عدم حضور فیزیکی دانشجویان و همچنین با عنایت به اینکه تعدادی از دانشجویان به دلایل مختلف، نیاز مبرمی به ثبت نمرات تکدرس خود دارند، لذا تمهیداتی برای برگزاری آزمون تکدرس برای چنین دانشجویانی اندیشیده شده است. در همین راستا، دانشجویانی که در موعد مقرر در میز خدمت درخواست خود را ثبت کرده اند و اولویت آزمون آنها توسط ادارۀ آموزش تشخیص داده می شود، در اولویت برگزاری آزمون قرار می گیرند و زمان برگزاری آزمون از طریق ادارۀ آموزش دانشکده به آنها اعلام می شود. متقاضیان یاد شده لازم است به موارد زیر توجه کافی را داشته باشند:
1. در حال حاضر عموماً کسانی که دارای شرایط ویژه برای ثبت نمره تکدرس هستند در اولویت بالاتری قرار می گیرند. شرایط ویژه، از نظر معاونت آموزشی دانشکده، مواردی از قبیل پذیرش و ادامۀ تحصیل در مقطع بالاتر، محدودیت ناشی از مشمولیت خدمت نظام وظیفه و شرایط مربوط به امریۀ خدمت سربازی، اشتغال در دستگاههای دولتی، دریافت پذیرش از دانشگاههای خارجی و امثال اینهاست و سایر موارد فعلاً در اولویت قرار نمی گیرند. لذا دانشجویان محترم از تماس با ادارۀ آموزش در این خصوص پرهیز نمایند.
2. آزمون تکدرس به صورت کاملاً غیر حضوری و به شکل آنلاین از طریق سامانۀ آموزشهای مجازی دانشگاه فنی و حرفه ای استان یزد به نشانی tvuyazd.ir برگزار می گردد و در حال حاضر هیچ امکانی برای برگزاری آزمون حضوری وجود ندارد.
3. آزمونها بنا به تشخیص و پیشنهاد مدیران گروههای مربوطه در دو قالب «کتبی» یا «شفاهی» برگزار می گردند. تشخیص اینکه آزمون تکدرس مورد درخواست در کدامیک از قالبهای فوق برگزار خواهد گردید به عهدۀ مدیر گروه است. در اطلاع رسانی از سوی ادارۀ آموزش، نوع آزمون نیز به دانشجو اعلام می گردد و دانشجو باید آمادگی لازم برای شرکت در آن نوع آزمون را داشته باشد.
4. دانشجو برای شرکت در آزمون، نیاز به آشنایی با محیط کلاسهای آنلاین سامانۀ آموزشهای مجازی دانشگاه و همچنین در اختیار داشتن امکانات لازم برای برقراری ارتباط تصویریِ آنلاین (میکروفن و Webcam) به همراه اینترنت با سرعت مناسب دارد. بنابراین باید در موعدی که از طرف دانشکده برای آزمون به دانشجو اعلام می شود، شرایط و امکانات مورد نیاز را در اختیار داشته باشد. برای آشنایی و تمرین اولیۀ دانشجویانی که تعیین زمان آزمون می شوند، جلسۀ آزمایشی ای در سامانۀ مذکور تعریف می شود که دانشجو می تواند روند ورودبه جلسۀ آزمون را تست کرده و مشکلات احتمالی خود را قبل از زمان آزمون اصلی برطرف نماید.
5. در آزمون های شفاهی صرفاً یک گوشی هوشمند یا رایانۀ مجهز به وبکم کفایت می کند و در هر حال باید اینترنت پرسرعت مناسبی در کل زمان آزمون در اختیار دانشجو باشد.
6. در آزمونهای کتبی، دانشجو نیاز به یک گوشی هوشمند دارای دوربین و اینترنت مناسب برای ارتباط تصویری همزمان و همچنین یک رایانۀ متصل به اینترنت برای رؤیت سؤالات آزمون دارد. گوشی هوشمند باید در موقعیتی قرار بگیرد که تصویر دانشجو ومحل استقرار او را از پهلو به طور کامل و با زاویۀ مناسب و باز نمایش دهد. تأکید می شود با توجه به اینکه ارتباط تصویری آنلاین باید به صورت ممتد از ابتدا تا انتهای آزمون برقرار باشد، در صورت اتمام شارژ گوشی یا قطع ارتباط تصویری به هر دلیل، آزمون باطل و نامعتبر محسوب شده و دانشجو قادر به ادامۀ آزمون نخواهد بود. در دسترس داشتن کاغذ دوروسفید و وسیلۀ نوشتاری کافی (و در صورت نیاز آزمون به ماشین حساب و...) در زمان آزمون ضروریست و دانشجو نمی تواند برای دسترسی به مواردی از این قبیل، موقعیت خود را ترک نماید.
در صورت عدم دسترسی به رایانۀ مجهز به اینترنت، این امکان وجود دارد که دانشجو بجای رایانه، از گوشی هوشمند دیگری، برای دسترسی به سؤالات آزمون استفاده کند. در انتها و پس از پاسخگویی به سؤالات، دانشجو باید تصویر کاملاً واضح و مناسبی از پاسخنامه را به ترتیبی که ناظر آزمون اعلام می نماید بلافاصله ارسال نماید و پس از تأیید دریافت پاسخنامه از سوی ناظر آزمون، از جلسه خارج شود.
7. آزمون های فوق اعم از شفاهی و کتبی نیاز به محیطی ساکت و آرام و بدون رفت و آمد یا حضور دیگران دارند و سروصدای محیط علاوه بر مزاحمت برای خود دانشجو، برای سایر شرکت کنندگان همزمان هم ایجاد اختلال می نماید.
8. هر دو نوع آزمون شفاهی و کتبی نیازمند ارتباط گفتاری میان دانشجو با ممتحن است لذا در اختیار داشتن میکروفن، هدست یا هندزفری برای این مقوله ضرورت دارد و دانشجو باید حتماً در روند ورود به جلسۀ آنلاین، میکروفن را نیز فعال نموده و تست کند.
9. تمام فرآیند آزمون توسط سامانه ضبط و به عنوان مستندات آزمون نگهداری می شود. لذا در صورت ضرورت امکان بررسی مجدد فرآیند آزمون وجود خواهد داشت.
10. سایر شرایط مترتب بر آزمونهای حضوری از قبیل جزوه باز یا بسته، امکان استفاده از ماشین حساب و...، و موارد مربوط به تقلب و... کاملاً مانند شرایط آزمون حضوری می باشد. پاسخگویی به تلفن یا هر نوع ارتباط که بطور معمول مصداق تقلب محسوب می شود، در این نوع آزمونها نیز صادق خواهد بود.
نمرات آزمون های تکدرس، بلافاصله پس از اعلام استاد مربوطه و تأیید معاونت آموزشی دانشکده، قابلیت ثبت و ترتیب اثر در کارنامۀ دانشجو را خواهد داشت.