دکتر صالحی عمران رییس دانشگاه فنی و حرفه ای در نشست خبری مطرح کرد
برنامههای درسی دانشگاه شایسته محور میشوند
به گزارش خبرنگار اداره کل روابط عمومی، دکتر ابراهیم صالحی عمران، رئیس دانشگاه فنی و حرفهای صبح امروز در اولین نشست خبری خود در سال ۹۸ بیان کرد: دانشگاه فنی و حرفهای به عنوان دانشگاهی ماموریت گرا معروف است که با برعهده داشتن ماموریتهای دقیق و خاص قصد دارد هدفمند حرکت کند.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای با اشاره به اهداف اصلی دانشگاه ادامه داد: هدف اساسی دانشگاه فنی و حرفهای تربیت تکنسین و نیروهای مهارتی در جامعه است که پنجههای کارآمدی را تشکیل خواهند داد و میتوانند به رشد اقتصادی جامعه و رونق تولید ناخالص ملی کمک کنند. این دانشگاه همانند دانشگاههای نظری نیست و امسال که به نام رونق تولید نام گذاری شده است مسئولیتهای بیشتری داریم و احساس میکنیم که تکالیف بیشتری نسبت به جامعه برعهده ما است.
صالحی عمران اظهار داشت: برای اینکه دانشگاه با تولید و اقتصاد پیوند خورد اولین کار هماهنگ کردن برنامههای آموزشی و درسی مطابق با نیاز ملی است در حقیقت برنامههای درسی دانشگاه در حال شایستگی محور شدن هستند و مهارتهایی مدنظر قرار دارد که کمک میکند دانش آموختگان ما بتوانند در عرصه تولید و کسب و کار موفق عمل کنند.
وی اظهار داشت: با تشکیل شورای برنامه ریزی سرفصلهای دروس هر دو هفته یکبار بررسی میشوند و امید داریم که تا مهر امسال صد رشته تحصیلی ما مورد بازنگری قرار گیرند. تاکنون چهار رشته با گرایشهای متفاوت کار اصلاح شان انجام شده است.
صالحی عمران به توانمندسازی مربیان، اعضای هیئت علمی و کادر آموزشی دانشگاه فنی و حرفهای اشاره کرد و گفت: تا زمانی که کادر آموزشی توانمند و حرفهای به مهارتهای علمی و کسب و کار آشنا نباشند نمیتوانند عملا در تولید ایفای نقش کنند لذا توانمندسازی کادر آموزشی در کنار اصلاح سرفصلهای درسی بسیار اهمیت دارد که پیگیریهای لازم در این خصوص در حال انجام است. همچنین امسال قصد داریم برخی از اساتید را در قالب برنامههای فرصتهای مطالعاتی برای ارتقا به خارج از کشور بفرستیم.
وی عنوان کرد: حدود ۱۳۰۰ کارگاه و آزمایشگاه داریم که محیطهای عملی را برای دانشجویان تشکیل میدهند و دانشجویان به واسطه آنها میتوانند کار در محیطهای مختلف را تجربه کنند. اگر آموزش مبتنی بر تولید باشد آموزش اقتصادی است لذا برنامه داریم که آموزش اقتصادی را مدنظر قرار دهیم.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای با بیان اینکه راه اندازی ۱۶ مرکز نوآوری در سراسر کشور ضمن انعقاد تفاهم نامهای با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور در راستای تجاری سازی و رونق تولید انجام گرفته است، ادامه داد: این مراکز کمک میکنند تا دانشجویان و کارفرمایان ارتباط نزدیکی با یکدیگر داشته باشند و از این طریق بتوانند کارهای خود را به درستی پیش برند. این کار هم اکنون از سوی معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه در حال پیگیری است.
صالحی عمران درباره تبدیل وضعیت اساتید مدعو به کارکنان اداری بیان کرد: دانشگاهها معمولا برای انجام وظایف آموزشی و پژوهشی عضو هیئت و در کنارشان اساتید مدعو را دارند. مطابق قانون ما باید این افراد را ساماندهی میکردیم. ساماندهی بدین منظور نبود که اساتید مدعو به صورت هیئت علمی وارد دانشگاه شوند لذا آنها به کادر اداری تبدیل شدند، اما دانشگاه فنی و حرفهای به هیئت امنا پیشنهاد داد که افرادی که جذب میشوند میتوانند به کارشناسان آموزشی با موظفی ۱۸ ساعت تدریس تبدیل شوند تا از پتانسیل این افراد استفاده گردد.
وی درباره راه اندازی کارگاههای مهارتی در کنار خوابگاهها گفت: طی تفاهم نامهای با صندوق رفاه دانشجویان قرار بود وامی در اختیار بعضی افراد قرار بگیرد تا این کارگاهها تشکیل شوند، اما به دلیل مشکلات اداری حقوقی این وام تامین نشد و پیشنهاد داده شد که خود دانشگاه با استفاده از پتانسیل بخشهای خصوصی به راه اندازی این کارگاهها بپردازد. در این خصوص اطلاعیههای لازم به صنایع و بنگاههای خصوصی داده شده تا ضمن انعقاد تفاهم نامه بتوانیم از ظرفیتهای آنها استفاده کنیم.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای بیان کرد: اگر هر دوره آموزشی علی الخصوص سرفصل آنها با نیاز بازار کار تطبیق پیدا نکند آموزشهای اقتصادی محقق نخواهد شد لذا در تغییر دورهها و سرفصلها جدولی داریم که آنها چه مشاغلی را تحت تاثیر قرار میدهند. در واقع شورای گسترش آمایش قبل از تغییر سرفصلها مطالعات بازار کار را نیز انجام میدهد.
صالحی عمران با تاکید بر جدی گرفتن اقتصاد آموزش اظهار داشت: از آنجایی که دانشجویان باید در محیطی آرام به تحصیل بپردازند سال گذشته ۱۴۷ خوابگاه خود را برای اولین بار ارتقا دادیم و بنا داریم امسال نیز برای ارتقای واحدهای دیگر گام برداریم.
وی خبر داد: با توجه به آنکه ورزش و تربیت بدنی دانشجویان از اهمیت خاصی برخوردار است در جلسه شورای عمرانی صبح امروز مصوب شد که حدود 16 میلیارد تومان برای افتتاح بیش از ۱۰۰ چمن مصنوعی در آموزشکدهها و دانشکدهها اختصاص پیدا کند. این برنامهای است که حمایت برخی دستگاههای اجرایی را میطلبد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای با اشاره به مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو مبنی بر پذیرش دانشجویان نظری در این دانشگاه عنوان کرد: سال گذشته این شورا مصوب کرد که دانش آموختگان رشتههای نظری میتوانند به دانشگاه فنی حرفهای بیایند و اختیار این مسئله به سازمان سنجش داده شد. طبق برنامه قرار است که حدود ۵۰ درصد دانش آموزان فنی و حرفهای و کار و دانش به این دانشگاه بیایند و اولویت ما رشتههای نظری نیست، اما اگر ظرفیت خالی وجود داشته باشد امتناع از پذیرش آنها نخواهیم کرد و باید برخی دروس جبرانی را برای این گونه افراد پیش بینی کنیم تا آمادگیهای لازم را به دست آورند.
صالحی عمران از پیش بینی بودجه ۶ میلیارد تومانی برای برنامههای متعدد فرهنگی و تربیتی دانشجویان خبر داد و اظهار داشت: سند حدود ۴۰ ملک در ۲۷ دانشکده فنی و حرفهای (یعنی حدود ۱۵ درصد کل املاک) در اختیار آموزش و پرورش است و از سال ۱۳۹۰ تاکنون این اسناد را به دانشگاه تحویل نشده است.
وی درباره اقدامات دانشگاه فنی و حرفهای در مناطق سیل زده گفت: یکی از رسالتهای هر دانشگاه مسئولیتهای اجتماعی است از این رو بعد از مسئله سیل در کشور ستادی در دانشگاه تشکیل شد و دستورالعملی شکل گرفت تا استادان، اعضای هیئت علمی و دانشجویان داوطلب بتوانند در قالب گروههای جهادی تابستان امسال برای رشتههای مختلف تحصیلی در این مناطق کمک رسانی کنند. همچنین پیش بینی شده تا دانشجویان با فعالیت در این گروههای جهادی درس کارآموزی و پروژه خود را بگذرانند.