6 مرداد ماه روز ملی کارآفرینی و آموزشهای فنی و حرفهای مبارک
6 مرداد، روز به حرکت در آوردن ثروت و سرمایههای ملی و جوانان کشور برمسوولین محترم، اساتید ارجمند و دانشجویان گرامی مبارک باد.
می دانیم که تحولات و دگرگونی نظام اجتماعی و اقتصادی عصر حاضر ریشه در پیشرفت و تغییرات بوجود آمده در علم و تکنولوژی دارد از این رو تضمین حیات و بقاء کشورها نیازمند نوآوری، ابداع و خلق محصولات و خدمات جدید است.
بعلاوه رفع مشکل اشتغال یکی از مهمترین مسائل پیش روی جوامع امروزی است. به همین علت ارتقای فرهنگ کارآفرینی و مهارتآموزی دربین مردم باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد چرا که یکی از راههای برون رفت از معضل بیکاری، کارآفرینی و افزایش سطح مهارت است.
در واقع می دانیم که مشکل بیکاری حل نخواهد شد مگر توسط افراد ماهر که بتوانند با ایجاد تحول در سازمانها یا تاسیس شرکتهای نو این امر را میسر سازند. از این افراد به عنوان کارآفرین یاد میکنند این افراد در دانشگاه فنی و حرفهای کم نیستند که پس از فارغالتحصیل شدن یا وارد بازار کار شدند و یا خود به عنوان کارآفرین تعدادی از افراد را مشغول به کار کردند.
تربیت نیرویهای انسانی مجهز به مهارت که قادر باشند علم و دانش را به کالا و خدمات قابل عرضه در اقتصاد ملی کشور تبدیل کنند از یک سو و تربیت افراد خلاق و کارآفرین که بتوانند با ایجاد ارزش افزوده و تولید ثروت، فرصتهای شغلی پایداری برای دیگران ایجاد کنند ازسوی دیگربه عنوان یکی از استراتژیهای موثر در فرآیند توسعه در روند جهانی به شمار میرود.
در ایران اسلامی، دانشگاه فنی و حرفهای به سهم خود این مهم را تا اندازه زیادی محقق کرده است.
بیش از 70 تا 80 درصد دانشجویان دانشگاه فنی و حرفهای وارد بازار کار میشوند و طرح سرباز تکنسین نیز در دستور کار دانشگاه فنی و حرفهای قرار دارد که بر اساس این طرح برای اینکه از ادامه تحصیل دانشجویان بدون تجربه کار صنعتی جلوگیری شود، این دانشگاه رایزنیهایی را با سازمان نظام وظیفه آغاز کرده تا به موجب آن دانشجویان فنی دو سال تحصیل کرده و پس از فارغالتحصیلی در صورتی که در صنعت شاغل شوند، دو سال خدمت آنها در مراکز صنعتی به عنوان دوره سربازی آنها محسوب شود و فقط آموزش نظامی را در تابستان طی کنند.
ممکن است دانشجویان این دانشگاه مقالات آی.اس.آی نداشته باشند و مدرک تحصیلیشان لیسانس باشد، اما کارهایی انجام میدهند که باعث افتخار کشور است. پروژههای عظیمی اجرا شده که اگر آنها را دنبال کنید به این نتیجه میرسیم که افراد اصلیشان از دل انستیتوهای فنی و حرفهای برخاسته که نمونه این امر «شهید تهرانیمقدم مغز متفکر سیستمهای نظامی» است که نابغه بود اما تربیت یافته همین مدرسان فنی و حرفهای بود.
معاون پژوهش و فنآوری دانشگاه