
معاونت پژوهش و فناوری
معاونت پژوهش و فنآوری
با اهدای سلام و عرض تهنیت ایام خجسته دهه مبارک کرامت و شاد باش روز ملی کارآفرینی و آموزش های فنی و حرفه ای ، ارتقاء دانشگاه فنی و حرفه ای استان یزد را به درجه 4 به جامعه دانشگاهی و دانشجویی و مردم عزیز ، تبریک عرض می نماید.
دانشگاه فنی و حرفه ای، دانشگاه نسل سوم و حلقه ارتباط بین وضعیت موجود و وضعیت مطلوب جامعه از نظر رفع معضل بیکاری جوانان و کمک به رونق اقتصاد و محرک چرخه تولید کشور و یکی از مهمترین متولیان آموزش عالی فنی و حرفه ای است که از سال 1390، با مجوز رسمی وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری فعالیت دانشگاهی خود را آغاز نموده است.
روند تاریخی توسعه اقتصادی و صنعتی کشورهای پیشرفته امروز نشان می دهد که پویایی نظام آموزشی و پیوند عمیق بین علم و تکنولوژی یکی از مهمترین عوامل ترقی و شکوفایی اقتصادی و فرهنگی آنها بوده است بعلاوه در کشورهای در حال گذر، آموزش فنی و حرفه ای کارکرد ترمیمی ،تطبیقی و تعاملی داشته و نقش مهمی را ایفا می نماید.
مقوله پژوهش یکی از دغدغه های متولیان توسعه صنعت در هر کشوری می باشد کشو.ر جمهوری اسلامی ایران، نظر به پراکندگی صنایع مختلف و قشر جوان، پتانسیل بالایی برای آموزش های فنی و حرفه ای دارد. بی شک یکی از راهکار های مناسب برای دانشگاه فنی و حرفه ای، سوق دادن برنامه های درسی به سمت رفع نیازهای روز صنعت، پژوهش های کاربردهای و اقدام پژوهشی می باشد.
از طرفی دانشگاه و صنعت دو رکن مهم و اساسی در توسعه هر کشوری است و مبحث علم و فنآوری ضرورت ارتباط با صنعت را دو چندان می نماید، لذا چنین ارتباطی در شرایط کنونی بیش از پیش ضرورت دارد، بعلاوه طبق مطالعات انجام شده، عمده موانع این ارتباط، موانع فرهنگی، کاربردی نبودن پروژه های دانشگاهی در اکثر موارد، عدم کارایی دوره کارآموزی به قدر لازم، عدم تناسب رشته های دانشگاهی با نیاز صنایع و..... است که می توان با حمایت دولت، حمایت صنایع از دانشگاهها، تقویت صنایع، اعتماد سازی، تغییر ساختار دانشگاه ها و ..... از مشکلات کم نمود.
دانشگاه فنی و حرفه ای، پیوند علم و عمل و تربیت تکنسین های ماهر و کارآفرین را در دستور کار خود قرار داده است. از اهداف دانشگاه فنی و حرفه ای می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- _بهبود فرهنگ تولید درکشور
- _ارتقاء جایگاه آموزش های رسمی فنی و حرفه ای در نظام آموزشی فنی و حرفه ای کشور
- _توسعه آموزش عالی فنی و حرفه ای
- _گسترش آموزش شایستگی حرفه ای از طریق توسعه دانش، مهارت و نگرش در سطوح تربیت کاردان و کارشناس فنی و حرفه ای
- _اصلاح هرم تحصیلی و شغلی نیروی کار و ارتقای توانمند سازی سرمایه های انسانی
- _کاهش فاصله سطح شایستگی نیروی کار کشور با سطح استاندارد جهانی
- _تربیت نیروی انسانی متناسب با فرصت های جدید شغلی فنی و حرفه ای
- _افزایش قابلیت های مهارتی و نیروی انسانی کشور و اصلاح هرم شغلی
- _پاسخگویی به نیاز های صنایع در حوزه ای مهارتی و تکنولوژیکی در سطح کشور
- _گسترش آموزش های کارآفرینی به منظور افزایش اشتغال مولد و کاهش بیکاری
- _بهبود و توسعه پیوندهای دانشگاه، بنگاه اقتصادی و بازار در چارچوب رویکرهای نظام های محلی و ملی نوآوری
- _بومی سازی توسعه اقتصادهای محلی از طریق آموزش منابع انسانی مستعد ومحلی موافق برنامه های آمایش سرزمین
- _کمک به تنظم و تحقق جهت گیری های اقتصادی کشور از طریق توسعه آموزش های نیروی کار
- _آموزش منابع انسانی کار و تولید برای تحقق اولویت های اقتصادی کشور بویژه در منابع انرژی ،آب، حمل و نقل، فنآوری های ارتباطی و اطلاعاتی، فلزات و فولاد.
در این میان حوزه معاونت پژوهش و فنآوری ضمن تبریک مجدد به کلیه اساتید، دانشجویان و کارمندان از خداوند بزرگ می خواهد که با راهنمایی های ارزنده کلیه عزیزان در تحقق اهداف تببین شده موفق باشد.
معاونت پژوهش و فنآوری
دانشگاه فنی و حرفه ای استان