رییس دانشگاه فنی و حرفهای استان یزد:
اکثر فارغ الحصیلان این دانشگاه جذب بازار کار میشوند
رییس دانشگاه فنی و حرفهای استان یزد با اشاره به اشتغال به تحصیل 12 هزار دانشجوی این مرکز در قالب 9 دانشکده و آموزشکدهی سطح استان، اظهار کرد: تقریباً 100 درصد فارغ الحصیلان این دانشگاه جذب بازار کار میشوند و به عبارتی واژهای با عنوان فارغالتحصیل بیکار در این دانشگاه نداریم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای استان یزد، "سید حیدر میرفخرالدینی" رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان یزد امروز در جمع اهالی رسانه با اشاره به ارتقای دانشکدههای فنی استان یزد به دانشگاه فنی و حرفهای استان، اظهار کرد: این مرکز در سال 1352 به عنوان اولین مرکز دانشگاهی استان یزد تحت عنوان انستیتو با فلسفهی تربیت نیروی ماهر و تکنسین در محل دانشکده فنی شهید صدوقی کنونی راهاندازی شد و با توسعه در سالهای پس از انقلاب، هماکنون با توجه به افزایش یکهزار دانشجو نسبت به سال گذشته، دارای بیش از 12 هزار دانشجوی مشغول به تحصیل است.
وی با بیان این که در حال حاضر در سطح کشور 170 مرکز فنی و حرفهای با قریب 200 هزار دانشجو در حال فعالیت است، خاطرنشان کرد: دانشگاه فنی و حرفهای استان یزد دارای 9 دانشکده و آموزشکده شهرهای یزد، میبد، اردکان، ابرکوه، خاتم و تفت است که هفت مرکز به آموزش پسران و دو مرکز نیز به آموزش دختران میپردازد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان یزد با اعلام این که دانشگاه در بحث ارتقای کمی در نظر دارد که مرکز جدید را در شهرستان مهریز راهاندازی کند، تاکید کرد: در مباحث توسعهای به هیچ وجه کیفیت را فدای کمیت نخواهیم کرد و براساس ظرفیتهای موجود دانشگاه اقدام به توسعه کمی و جذب دانشجو خواهیم کرد.
میرفخرالدینی با بیان این که هماکنون 102 رشته که اکثر آنها فنی و مهندسی و تعدادی نیز حرفهای است در این دانشگاه تدریس میشود، افزود: این دانشگاه تا مقطع کارشناسی آموزش میدهد و در حال حاضر نیز تصمیمی برای ارتقای مقاطع تحصیلی ندارد.
به گفتهی میرفخرالدینی، دانشگاه فنی و حرفهای یک دانشگاه نسل سومی یا به عبارتی یک دانشگاه تقاضا محور است به نحوی که رشتههای تحصیلی این دانشگاه براساس تقاضای شغلی جامعه تعیین میشود و به همین دلیل نیز 70 درصد فارغالتحصیلان این دانشگاه در کشور جذب بازار کار میشوند و این در حالی است که در استان یزد تقریباً 100 درصد فارغالتحصیلان به بازار کار وارد میشوند و واژهای به عنوان فارغالتحصیل بیکار نداریم.
وی یکی از ایرادات خاص این دانشگاه در استان یزد را ناشناخته ماندن آن در بین یزدیها عنوان کرد و گفت: در حال حاضر 60 درصد از دانشجویان این دانشگاه را دانشجویان غیربومی تشکیل میدهد.
وی ادامه داد: با این وجود تمامی دانشجویان دانشگاه از امکاناتی مانند خوابگاه که داخل صحن دانشگاه بهرهمند میشوند و دیگر خدمات دانشجویان تحت پوشش وزارت علوم برخوردار هستند.
رییس دانشگاه فنی و حرفهای استان با بیان این که این دانشگاه محدودیتهای دیگر دانشگاهها در جذب هیئت علمی را ندارد، تصریح کرد: دانشگاه حتی از مقطع کارشناسی ارشد با حداقل سه سال سابقهی کار نیز هیئت علمی جذب میکند و اخیراً نیز 17 عضو هیئت علمی به کادر آموزشی دانشگاه اضافه شده است.
به گفتهی وی، این دانشگاه هماکنون دارای 100 عضو هیئت علمی و مدرس است و علاوه بر این تعداد نیز بالغ بر دو هزار مدرس حق التدریسی نیز با دانشگاه همکاری دارند.
ایشان به برخی افتخارات دانشگاه از جمله کسب مقام سومی تیم دانشگاه در مسابقات جهانی بتن در امریکا و همچنین کسب عناوین اول و دوم مسابقات کشوری قیر و آسفالت اشاره کرد و گفت: اخیراً دانشگاه در تصمیمگیریهای استانی نیز دخیل شده به نحوی که به عنوان متولی معرفی پژوهشگران برتر استان در سالجاری برای آیین تجلیل در هفتهی پژوهش نیز انتخاب شده است.
میرفخرالدینی در بخش پایانی سخنانش با بیان این که دانشگاه در مقولهی آزمایشگاهها و کارگاهها از وضعیت خوبی برخوردار است، اضافه کرد: البته با توجه به سرعت رشد دانش، تجهیز و به روزرسانی امکانات آزمایشگاهی در اولویت اول کار دانشگاه قرار دارد که در همین راستا اخیراً علاوه بر جذب تعدای خیر در این رابطه، مداری تامین اعتبار نیز صورت گرفته است ولی در عین حال امیدواریم مسئولان استان از محل ردیفهای استانی دانشگاه نیز به ما کمک کنند.